perjantai 1. helmikuuta 2013

Koekeittiö jatkaa jälleen..

Vaikka minä olen yhdeltä ammatiltani kokki niin kyllä meillä tuo herra on vaan mestarikokki. Aina sillon kun muistaa chilillä, valkosipulilla ja cayennepippurilla maustaessaan että minäkin syön :)

Karppaus sivuilta bongattua..

 Kinkkupiiras


100 g voita 
1,5 dl soijajauhoa / ruisjauhoa 
1 dl vehnälesettä 
2 rkl kylmää vettä 
3 dl juustoraastetta 
Kinkkua 
Paprikaa 
2 kananmunaa 
2 dl kermaa 
mustapippuria

Nypi voi, jauhot ja leseet keskenään. Lisää kylmä vesi ja 2 dl juustoraasteesta ja sekoita. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taytä pohja kuutioidulla kinkulla ja paprikalla. Sekoita kerma, mustapippuri ja kananmunat keskenään ja lisää joukkoon loput juustoraasteesta. Kaada seos täytteiden päälle. 


Paista 200 asteessa puoli tuntia.

Annoksessa : HH 3,2g/409 kcal




Kukkakaalimuusi pinaatilla höystettynä 
1 iso kukkakaali 
Suolaa 
Valkosipuli 
Valkopippuria 
Voita 
Kermaa 
Juustoraastetta


Helppo tapa tehdä perunamuusille korvike (voit käyttää myös keräkaalia hyvää niinkin) 
Keitä kukkakaali vedessä. Valuta vedet pois. Lisää mausteet, voi ja valkosipuli. Muusaa tehosekoittimella ja jatka kermalla sopivan löysäksi. Lisää lopuksi vielä juustoraastetta. Tähän versioon lisättiin pussillinen pinaattia..siitä etova väri. Mutta voi kehua että oli rumasta ulkonäöstään huolimatta aivan sairaan hyvää,nam. 

2 kommenttia:

  1. Kinkkupiirakka näyttää kyllä hyvältä. Pitäisi varmaan itsekin kokeilla.

    Mutta toi muussi. Uh..

    VastaaPoista
  2. Mutta se muusikin oli hyvää..ja näitä ohjeita ei siis kannata kovin usein suosia jollei noudata hiilaritonta diettiä. Näissähän on hirmu määrä rasvaa....Periaatteessa minäkään en "saisi" näitä syödä koska syön päivässä enemmän hiilaria kun Jussi mutta pakkohan noita on aina maistaa :)

    VastaaPoista