perjantai 8. helmikuuta 2013

"Omaa aikaa" viikko

Tällä viikolla on ollut löysempi viikko asiakkaiden kanssa joten on ollut aikaa treenata itse. Ja treeni kieltämättä kulki mukavasti. Siihen malliin että koko vartalo jumi on taas kotona. Maanantaina oli rinta/ojentaja/olkapää päivä ja pitkästä aikaa tehtiin perus penkkiä. Tiistaina sitten selkä/haukkari päivä jolloin maastavedossa oli taas se satku tangossa. Siellä se näyttää pyörivän, puolin ja toisin. Jäänyt ehkä junnaamaan paikallee... Eilen sitten asiakkaita odotellessa jumppasin Järvenpään Fortiuksella kintut. Minä niin rakastan ja vihaan hack kyykkyä :D Huomenna lauantai aamun starttaa kimppa treenit Jennin kanssa Tapanilan Urheilukeskuksessa.  Mukava viikko jatkuu siis yhtä mukavana loppuun saakka.


                                     Näillä mennään.....

 
Maitohappo puskuri

Lihaskestävyyden tehostamiseen

Maitohappojen muodostumisen puskuroimiseen
LEADER Beta-Alaniini on puhdas beta-alaniini-ravintolisä. Beta-alaniini on ainoa luonnossa beeta-muotoisena esiintyvä aminohappo. Yhdessä aminohappo histidiinin kanssa beta-alaniini muuntuu lihaksissa karnosiiniksi.
Beta-alaniinin imeytyminen tehostuu kun sitä nautitaan yhdessa nopeasti imeytyvien hiilihydraattien kanssa. Beta-alaniini toimii elimistössä erittäin tehokkaana antioksidanttina sekä ehkäisee maitohappojen muodostumista.
Beta-alaniini vaatii histidiiniä muuttuakseen karnosiiniksi. Lihaksistossa on tyypillisesti runsaasti histidiiniä, mutta tiukkaa kasvisruokavaliota noudattavilla tai ikääntyvillä henkilöillä saattaa esiintyä histidiinivajetta. Tällöin histidiiniä sisältävien ruoka-aineiden lisääminen ruokavalioon saattaa olla tarpeellista beta-alaniinia käytettäessä. Myös histidiini-ravintolisät voivat tulla kyseeseen. Beta-alaniini-lisästä saattaa olla merkittävä hyöty monien eri urheilulajien harrastajille. Kun beta-alaniini muuntuu karnosiiniksi, se puskuroi tehokkaasti maitohappojen muodostumista, se vaikuttaa myös kalium-magnesiumpumpun aineenvaihduntaan, typpioksidin muodostumiseen, nopeuttaen lihasten palautumista ja parantaen lihaskestävyyttä.

BCAA
Haaraketjuiset aminohapot (BCAA; branched-chain amino acids) leusiini, isoleusiini ja valiini yhdessä juuri oikeassa keskinäisessä suhteessa (kaksi osaa leusiinia, yksi osa isoleusiinia ja yksi osa valiinia). Elimistö käyttää kaiken fyysisen rasituksen aikana erittäin runsaasti haaraketjuisia aminohappoja. Haaraketjuisten aminohappojen onkin todettu nopeuttavan palautumista, vähentävän harjoittelun aiheuttamaa lihaskipua, parantavan sekä voimaa että kestävyyttä ja stimuloivan lihaskasvua. Lisäksi haaraketjuiset aminohapot toimivat antikatabolisesti dieetin ja kovien harjoitusjaksojen aikana. Dieetillä haaraketjuiset aminohapot myös tehostavat painonpudotusta. Mitä enemmän ja kovemmin harjoitellaan, sitä merkittävämpään rooliin haaraketjuiset aminohapot nousevat.

Kofeiini tablettien tarkoitusta tuskin lienee tarvia tähän listata.
Näistäkin asioita ollaan montaa mieltä ja eri kuppi kuntia löytyy puolesta ja vastaan.Onko niistä lisäravinteista oikeasti apua vai ei. Mielipiteeni on että lisäravinteet tukee treeniä mutta ovat silti LISÄravinteita eli ruokavalion tulee olla muutoin kunnossa. Treenin säännöllistä ja kova tehoista. Jos terveellisen elämäntavan peruspilarit ovat pielessä menee kyllä rahat ihan hukkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti